Medic accidentat grav la serviciu

Unul dintre cei mai vechi şi cunoscuţi medici din Spitalul Judeţean de Urgenţă a avut parte de un incident mai puţin plăcut la locul de muncă. În vârstă de 65 de ani, medicul internist se afla ieri pe secţia medicală, unde îşi desfăşoară activitatea, iar la un moment dat a călcat greşit şi a alunecat pe podea.

Femeia a căzut sprijinindu-se pe o mână, iar ulterior a simţit o durere puternică în umăr şi a mers la colegii din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe pentru a fi consultată, verdictul fiind unul destul de neplăcut.

Aceasta s-a ales cu o fractură cu deplasare de umăr stâng, fiind nevoie de internare. Mai mult, din cauza gravității fracturii, doctorița a fost supusă și unei intervenții ortopedice de urgență. Medicul a fost operat chiar de către managerul unității sanitare, medicul Radu Malancea, evoluția fiind una bună după operație. Incidentul a fost catalogat ca accident de muncă.

În urmă cu mai bine de un an, o altă anchetă internă a vizat un incident relativ asemănător. S-a întâmplat în primăvara lui 2019. Atunci, un medic cardiolog a căzut pe scări în timp ce mergea să ofere o consultație pe altă secţie. În urma căzăturii medicul a suferit o fractură complexă şi a intrat în incapacitate temporară de muncă. Și atunci a fost sesizat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

În urma investigaţiilor făcute, reprezentanţii spitalului au găsit două cauze. Potrivit acestora, podeaua fusese curăţată cu puţin timp înainte, însă, fără ca acest lucru să fie semnalizat. Medicul a alunecat când a păşit pe o treaptă umedă şi s-a lovit la umăr, suferind o fractură de claviculă.

Deja ai votat!