Municipalitatea continuă lucrările pe strada Iuliu Maniu (video)

Strada Iuliu Maniu este în plin şantier. Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei de Dezvoltare locală din cadrul Primăriei Botoşani, a declarat că la această dată a fost realizată canalizarea pluvială şi se lucrează la ziduri de sprijin, spre Tulbureni.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat în iulie 2020. Strada este o arteră principală a municipiului, în prezent fiind slab amenajată, conferind zonei un aspect departe de potenţialul de dezvoltare a zonei. Strada Iuliu Maniu face parte din categoria arterelor rutiere care au asfalt doar pe o porţiune.

Reabilitarea străzii Iuliu Maniu presupune un efort financiar de 5.596.976 de lei. Contractul a fost câştigat de firma Conrec şi include asfaltarea străzii, amenajarea trotuarelor, realizarea marcajelor rutiere şi amplasarea indicatoarelor de circulaţie.

„Este un drum de ţară”

Botoşănenii care au case în zonă au solicitat ani la rând ca strada să fie reabilitată. În luna aprilie a anului trecut, la şedinţa Consiliului Municipal au participat şi câţiva botoşăneni care locuiesc pe strada Iuliu Maniu. Ei au dorit să participe la votarea bugetului pentru a se asigura că aleşii locali alocă bani pentru reabilitarea acestei străzi. În numele cetăţenilor a vorbit Oana Ciobanu.

Este o stradă unde nu se poate respira. Este drum de țară. Când trece o mașină nu vreți să știți cum este și vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră în parte. Nu se poate aerisi casa. Vă rog să stați și dumneavoastră cu ferestrele închise să vedeți cum este. Vă invit, dacă aveți copii, să-i plimbați cu căruciorul pe strada noastră. Să vedeți ce înseamnă, să clănțăni între dinți pietre, praf”, a spus atunci Oana Ciobanu.

Deja ai votat!