Un tânăr grav bolnav are nevoie de ajutorul semenilor

Un tânăr din Botoşani are mare nevoie de ajutorul semenilor. Nicolae Macsim are 35 de ani şi suferă de scleroză multiplă, o boală  progresivă, care afectează sistemul nervos central, caracterizată prin senzație de slăbiciune a organismului, pierderi senzoriale (auz, văz) și incapacitatea de a controla mişcările musculare. „Scleroza multiplă afectează persoana bolnavă din toate punctele de vedere: medical, social, personal și profesional. Eu mă confrunt cu o formă agresivă ce mi-a furat viața, prietenii, posibilitatea de a-mi întemeia o familie…vocea, auzul, mersul… treptat, tot ce înseamnă viață!

Sunt greu încercat de probleme și să fac față bolii și cheltuielilor imense aferente afecțiunii mele e ca o piatră de moară legată de gâtul meu”, spune tânărul.

Problemele lui au început în anul 2009, când şi-a pierdut parțial văzul. „În iarna 2010, într-o după-amiază, m-am trezit că nu mai pot merge, cel puțin nu îmi mai simțeam piciorul drept, apoi, la câteva luni, aproape mi-a paralizat toată partea dreaptă: nu mai reușeam să mă hrănesc, iar mersul era grav afectat. Am fost diagnosticat cu scleroză multiplă iar de atunci calvarul meu a început. La aflarea diagnosticului am vrut să mă sinucid şi în ultima vreme, din cauza problemelor enorme prin care trec, a-mi lua viaţa pare din ce în ce mai simplu. Mi-am pierdut o mare parte din prieteni, cu moralul eram şi sunt la pământ, trăiesc și acum de pe o zi pe alta și simt că nu voi mai reuși să îmi întemeiez o familie. Nu reușesc momentan să am grijă de mine, cum aș putea să mă îngrijesc și de o familie”, povesteşte el.

Pensionare pe caz de boală cu grad accentuat

În 2017 s-a pensionat pe caz de boală cu grad accentuat, dar a făcut o cerere care să îi permită să treacă la gradul trei de boală, pentru a putea munci patru ore pe zi, deoarece financiar era la pământ. „Starea mea s-a agravat, uneori nu reușesc să articulez cuvintele, obosesc foarte repede, nu am echilibru și uneori sunt nevoit să stau la pat şi din această cauză am fost nevoit să-mi dau demisia, în mai 2020, şi să revin la gradul doi de pensie. Nu am nici un sprijin, am ajuns să fac împrumuturi pe la cunoștințe pentru a supraviețui iar acum toți aceștia mă evită…îmi văd neputința și probabil nu mai au nici ei cu ce să mă ajute.

Am medicamente si cheltuieli indispensabile, ce m-ar ajuta enorm la recuperarea și menținerea sănătății sistemului nervos, vitamine și minerale dar, deoarece nu îmi permit să le achiziționez lunar, am renunțat la ele”, spune Nicu.

El apelează la toţi cei care îl pot ajuta în această luptă cu boala nemiloasă. Fără tratamentul adecvat, corpul lui ar putea ceda în orice clipă. „Nu am pe nimeni care să mă ajute și îmi este teamă! Te rog, ajută-mă!”, este strigătul de ajutor al tânărului.

Cei care doresc să-l ajute au la dispoziţie contul RO25 UGBI 0000 2220 1258 5, deschis la Garanti Bank Botoşani.

Deja ai votat!