Gașcă de hoți ridicată de jandarmi. Un suspect abia ieșise din penitenciar

Femeia prădată și-a recuperat banii cu ajutorul jandarmilor
Femeia prădată și-a recuperat banii cu ajutorul jandarmilor

Patru indivizi bănuiți că au prădat-o pe o femeie pe strada Grivița au fost prinși de jandarmi la scurt timp de la comiterea faptei. Suspecții, cu vârste cuprinse între 14 și 38 de ani, au fost ridicați pentru cercetări și puși sub acuzare. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani, unul dintre indivizi, care abia fusese eliberat din penitenciar, s-a ales și cu un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce s-a descoperit că acesta nu a respectat măsura carantinării timp de 14 zile la domiciliu, dispusă în cazul său pe 4 noiembrie a.c., la eliberarea din unitatea de detenție.

Suspecți prinși în urma unei misiuni de verificare

Totul s-a întâmplat în această după-amiază, când un echipaj al Jandarmeriei, care executa o misiune de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului SARS CoV-2 în zona străzii Grivița din municipiul Botoșani, a fost sesizat de o femeie în legătură cu dispariția portofelului pe care îl avea în geanta de umăr. Jandarmii au verificat imediat zona și i-au identificat pe cei patru suspecți, care, deși nu au recunoscut că ar fi implicați în vreun fel în sustragerea portofelului, și-au amintit că au văzut un portofel așezat pe un automat de cafea.

„Cei patru au fost conduși la sediul IJJ Botoșani, unde le-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, jandarmii beneficiind și de sprijinul unor martori oculari. Suma de bani care lipsea din portofel a fost găsită la controlul corporal în buzunarul unuia dintre făptuitori, femeia reintrând în posesia integrală a bunurilor”, a arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

Tot în timpul cercetărilor s-a descoperit că unul dintre suspecți, un tânăr în vârstă de 21 de ani, nu respectase măsura carantinării timp de 14 zile la domiciliu. „Dosarul cu actele procedurale va fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea competentei soluționări”, a adăugat Dan Izotov.

 

Deja ai votat!