O nouă campanie de colectare a DEEE-urilor în municipiul Botoşani

În perioada 10 – 27 noiembrie 2020, ECOTIC, Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, Garda de Mediu Botoșani, ADI Ecoproces, Eltrans și Urban Serv îndeamnă locuitorii orașului Botoșani să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE-uri). Fiecare persoană care va preda deşeuri de peste 20 de kilograme cumulate va primi un premiu instant.

Punctele de colectare a DEEE-urilor în municipiul Botoşani sunt:

Piața Agroalimentară – str. Vârnav, nr. 22, parcare Piața Viilor. Program: Luni 09:00 – 16:00

Asociația nr. 36 (str. Aprodu Purice – spate Magazin Util Gară). Program: Marti si Joi 09:00 – 16:00

Asociatia nr. 63 (str. Independenței – vis a vis de Serconf). Program: Miercuri 09:00 – 16:00 si vineri 09: 00 – 13:30

DEEE-urile voluminoase preluate gratuit de la domiciliu

Locuitorii orașului Botoșani beneficiază de serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor mari și voluminoase, apelând numerele 0231.517 007 sau  0747.081 027. Potrivit organizatorilor campaniei, colectarea de la domiciliu se va face respectând cerinţele sanitare şi de siguranţă.

Deșeurile de echipamente electrice conțin substanțe periculoase care odată ajunse în natură poluează pe termen lung, impactând astfel sănătatea noastră, a tuturor. Este importat să ințelegem că acestea trebuie colectate separat, la puncte de colectare dedicate. Astfel, împreună cu partenerii noștri am organizat această campanie pentru a veni în sprijinul locuitorilor orașului Botoșani, punându-le la dispoziție puncte de colectare și un serviciu gratuit de ridicare de la domiciliu”, a declarat Florin Catz, coordonator zonal EST, ECOTIC.

ECOTIC organizează campania „Fii la tine-n țară la fel ca afară”

„Orașe Curate” Botoșani face parte din campania națională de informare „Fii la tine-n țară la fel ca afară”, organizată de ECOTIC în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Prin intermediul acestei campanii naţionale, ECOTIC își propune să promoveze bunele practici din statele Uniunii Europene. Totodată, informează publicul românesc asupra soluțiilor de colectare separată a deșeurilor electrice și electronice ce stau la îndemâna tuturor: magazinele de electronice și electrocasnice, punctele de colectare municipale precum și campaniile pe care ECOTIC le desfășoară în mod regulat, în mediul urban și rural.

Deja ai votat!