Șoferi ilegaliști dați jos de la volan și cercetați penal

Un botoșănean în vârstă de 31 de ani va fi anchetat penal după ce a fost implicat într-un accident rutier și a dat bir cu fugiții. Tânărul conducea sâmbătă seara, pe 14 noiembrie a.c., un autoturism pe Aleea Viilor din municipiul Botoșani și a acroșat o mașină care staționa, dar cu toate acestea și-a văzut mai departe de drum. În urma unui apel pe 112, cazul a ajuns în atenția polițiștilor de la Biroul Rutier, șoferul fugar fiind depistat de polițiști pe Bulevardul Mihai Eminescu. Cercetările efectuate de agenții rutieri aveau să scoată la iveală că tânărul care a fugit de la locul accidentului avea permisul reținut pentru o altă infracțiune la regimul rutier.

Ieri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe strada Tineretului din orașul Darabani, un autoturism condus de un bărbat de 55 de ani. Verificările efectuate în baza de date a arătat că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat din luna august a.c. și prin urmare nu avea ce căuta la volan. De asemenea, polițiștii au constatat că autoturismul condus de acesta nu avea asigurarea obligatorie, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

În ambele cazuri, șoferii implicați s-au ales cu dosar penal, urmând să fie cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

Deja ai votat!