Peste 11.800 de botoşăneni vor primi carduri pentru mese calde

Începând de astăzi, 17 noiembrie, Instituția Prefectului începe distribuirea cardurilor pentru mese calde către reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județul Botoșani.

Aceste carduri sunt asigurate de Guvernul României, prin Ministerul Fondurilor Europene, ca parte a Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD). Acest program este finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD).

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Botoşani, primăriile au întocmit lista cu persoanele care au împlinit 75 de ani, beneficiari ai indemnizației sociale pentru pensionari sau alte drepturi, prin legi cu caracter special, precum și persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate.

La nivelul județului Botoșani au fost identificați 11.830 de beneficiari ai tichetelor sociale, pe suport electronic, pentru mese calde. Începând cu luna decembrie, aceşti botoşăneni vor beneficia lunar de 180 de lei. Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Valoarea maximă a tranzacțiilor zilnice acceptate cu cardul este de 40 lei.

Cardurile vor putea fi utilizate exclusiv în unităţile de alimentaţie care servesc mâncare caldă, unități care sunt specificate în documentația pe care o primește fiecare beneficiar.

În judeţul Botoșani sunt 193 de unități care pregătesc și servesc/livrează mese calde și care acceptă tichete sociale pentru mese calde.

Programul European, implementat cu sprijinul Guvernului României se înscrie în măsurile luate la nivelul Uniunii Europene de sprijinirea categoriilor vulnerabile, în contextul pandemiei de COVID-19. Beneficiarii trebuie să știe că nu au voie să îl utilizeze în alt scop decât cel pentru care a fost emis și nu au voie să solicite numerar în locul tichetelor”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Deja ai votat!