vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTPeste 11.800 de botoşăneni vor primi carduri pentru mese calde

Peste 11.800 de botoşăneni vor primi carduri pentru mese calde

Începând de astăzi, 17 noiembrie, Instituția Prefectului începe distribuirea cardurilor pentru mese calde către reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județul Botoșani.

Aceste carduri sunt asigurate de Guvernul României, prin Ministerul Fondurilor Europene, ca parte a Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD). Acest program este finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD).

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Botoşani, primăriile au întocmit lista cu persoanele care au împlinit 75 de ani, beneficiari ai indemnizației sociale pentru pensionari sau alte drepturi, prin legi cu caracter special, precum și persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate.

La nivelul județului Botoșani au fost identificați 11.830 de beneficiari ai tichetelor sociale, pe suport electronic, pentru mese calde. Începând cu luna decembrie, aceşti botoşăneni vor beneficia lunar de 180 de lei. Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Valoarea maximă a tranzacțiilor zilnice acceptate cu cardul este de 40 lei.

Cardurile vor putea fi utilizate exclusiv în unităţile de alimentaţie care servesc mâncare caldă, unități care sunt specificate în documentația pe care o primește fiecare beneficiar.

În judeţul Botoșani sunt 193 de unități care pregătesc și servesc/livrează mese calde și care acceptă tichete sociale pentru mese calde.

Programul European, implementat cu sprijinul Guvernului României se înscrie în măsurile luate la nivelul Uniunii Europene de sprijinirea categoriilor vulnerabile, în contextul pandemiei de COVID-19. Beneficiarii trebuie să știe că nu au voie să îl utilizeze în alt scop decât cel pentru care a fost emis și nu au voie să solicite numerar în locul tichetelor”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.6 ° C
10.5 °
9.4 °
55 %
2.8kmh
62 %
vin
9 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...