vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTMesaj IŞJ - "Şcoala botoşăneană este astăzi din nou în doliu"

Mesaj IŞJ – „Şcoala botoşăneană este astăzi din nou în doliu”

Inspectoratul Şcolar Judeţean este instituţia botoşăneană greu lovită de pandemie. Instituţia a pierdut doi inspectori şcolari, după preotul profesor Constantin Muha plecând la Ceruri şi inspectorul de informatică Liliana Chira. Profund îndureraţi, reprezentanţii IŞJ au transmis un comunicat de presă, pe care-l redăm în cele ce urmează:

Școala botoșăneană este astăzi din nou în doliu. Un om remarcabil, un cadru didactic deosebit, foarte iubit de colegi și de elevi, nu mai este printre noi. Îndurerați de această neiertătoare despărțire, regretăm profund trecerea neașteptată din această lume a dragei noastre colege, profesor LILIANA CHIRA.

Cuvintele noastre nu pot exprima mâhnirea incomensurabilă și nu găsesc forma și metaforele potrivite pentru a descrie calitatea umană deosebită, realizările profesionale și lecțiile cu sens pe care le-a lăsat în inimile noastre.

Doamna inspector școlar pentru disciplina Informatică a fost profesor la Colegiul Național <Mihai Eminescu> Botoșani. Sufletul său nobil și generos a îndrumat exemplar, mai bine de două decenii, generații întregi de elevi. Astăzi, elevii doamnei profesoare îi vor rosti numele cu respect și-l vor păstra în gândurile lor cu pioșenie, spre neuitare și aducere aminte.

Activitatea de inspector a fost la fel de bogată și intensă, doamna Liliana Chira fiind, în fiecare an școlar, vicepreședinte al Comisiei Județene de Bacalaureat, membră în Comisiile Naționale la Olimpiada de Informatică și Tehnologia Informației, a organizat tabere ale Lotului Național de Informatică și ale Concursului Național de Informatică <Urmașii lui Moisil>.

Spiritul lucid, profesionalismul și umorul fin i-au conferit un loc aparte în sufletul colegilor și al elevilor săi și va rămâne veșnic în amintirea noastră.

Sincere condoleanțe și toată compasiunea noastră familiei!

Dumnezeu să o odihnească în pace și lumină!”, au transmis reprezentanţii IŞJ.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...