Amendă uriașă încasată de un crescător de animale de la comisarii de mediu

Un crescător de animale din municipiul Botoșani a fost amendat cu 6.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Botoșani, după ce a deversat în pârâul Teasc dejecțiile de la animale.

Controlul a avut loc în urma unei sesizări care viza disconfortul creat de o fermă de animale. Prin urmare, comisarii de la Garda de Mediu, împreună cu repezentanți ai Poliției Locale, au ajuns la ferma respectivă, unde au constatat mai multe abateri. Astfel, proprietarul nu asigurase o platformă pentru depozitarea temporară a gunoiului de grajd și nu exista capacitate de stocare a dejecțiilor lichide, dejecțiile lichide și apele uzate menajere fiind deversate în cursul de apă Teasc. În plus, arată comisarii de mediu, silozul este amplasat în incinta fermei, pe o folie imperbeabilă, resințindu-se disconfort olfactiv.

Totodată, în interiorul fermei erau abandonate deșeuri de ambalaje și deșeuri metalice. „În vederea remedierii neconformităților constatate s-au stabilit măsuri cu termen și s-a aplicat persoanei fizice care deține animalele din exploatație amendă contravenţională în valoare de 6000 lei, pentru deversare de ape uzate în apele de suprafaţă”, se arată într-o comunicare a Comisariatului Județean Botoșani al Gărzii de Mediu.

 

Deja ai votat!