Bolnav de Covid adus cu avionul militar pentru ATI Botoşani (video)

Situaţie fără precedent din cauza numărului foarte mare de cazuri de Covid din Bucureşti. O aeronavă militară C27 Spartan decolează de pe aeroportul Otopeni cu cinci pacienţi cu Covid, din spitalele din Bucureşti. Toţi cinci sunt bolnavi grav, care vor fi preluaţi de secţiile de reanimare din Moldova.

Cei cinci pacienţi cu COVID-19 sunt transportaţi cu avionul militar la Iași. Pacienţii sunt din București şi vor ateriza pe Aeroportul Internaţional Iași.

Trei dintre aceştia vor rămâne la Iași, 1 va fi transportat la Bacău iar ultimul va fi transferat la Botoşani. De altfel, o ambulanţă cu medic a şi plecat de la Botoşani pentru a prelua respectivul pacient direct de pe Aeroportul Iaşi.

Prof. Dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase a explicat faptul că la Iași vor ajunge cinci pacienti de Terapie Intensivă.

Ministerul Apărării Naționale este pregătit să transporte joi, 19 noiembrie, din București la spitale din regiunea Moldovei, 15 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.

Astfel, într-un prim zbor, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, transportă, în regim de urgență, pe ruta Otopeni – Bacău – Iași, cinci pacienți bolnavi de COVID 19.

Următoarele zboruri vor fi planificate în perioada imediat următoare. Transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport se realizează cu trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală este formată din specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București.

Deja ai votat!