Doliu în cultura botoşăneană. Fostul director al Muzeului Judeţean a plecat din această lume

Cultura botoşăneană este în doliu. Profesorul Alexandru Sandu, fost director al Muzeului Judeţean Botoşani, a plecat la cele veşnice.

Colegii din cadrul Muzeului Judeţean Botoşani își exprimă regretul pentru trecerea la cele veșnice a celui ce a fost profesor Sandu  Alexandru. Absolvent al Facultății de  Artă din cadrul Universităţii Naţionale de Arte <George Enescu> din Iaşi, Alexandru Sandu s-a implicat în ceea ce înseamnă promovarea artei şi culturii botoşănene, atât pe plan judeţean cât și naţional, în calitatea sa de director al Centrului Județean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiționale Botoșani.

Ulterior a devenit șef la Secţia Artă din cadrul Muzeului Judeţean Botoşani, pentru ca apoi să ocupe funcţia de  director al acestei instituții”, se arată în mesajul transmis conducerea muzeului.

Din dorința de a asigura un viitor Muzeului Judeţean, Alexandru Sandu a sprijinit activitatea tinerilor muzeografi, într-o perioadă dificilă, considerând-o sarcină de răspundere şi probitate profesională. „Apreciat de colegi şi de colaboratorii instituţiei noastre, va rămâne în memoria celor care l-au cunoscut drept susținător al cunoașterii al acestui colţ de ţară. Dumnezeu să-l odihnească!”, a mai transmis conducerea instituţiei.

Deja ai votat!