Octogenar atacat în noapte de doi tâlhari cu cagule

Doi tineri din comuna Frumușica au fost ridicați de polițiști, după ce au încercat să-l jefuiască pe un octogenar. Cu fețele acoperite, indivizii au dat iama în curtea locuinței bătrânului cu gândul să-i fure banii. Octogenarul s-a baricadat însă în locuință și a reușit să scape.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), atacul a avut loc în noaptea de 16 spre 17 noiembrie a.c., când cei doi tineri de 18 și 16 ani, din localitatea Frumușica, având fețele acoperite, au pătruns fără drept în curtea locuinței bărbatului în vârstă de 86 ani și au început să-l amenințe, încercând să-l determine astfel să le dea banii. „Victima a avut prezența de spirit de a asigura ușa de acces în locuință, în momentul în care a observat persoane necunoscute în curtea gospodăriei, și nu a cedat amenințărilor autorilor de a deschide, aceștia din urmă părăsind curtea”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Ulterior, octogenarul a sunat la 112, iar cazul a ajuns în atenția polițiștilor de la Flămânzi. Așa se face că iar în urma investigațiilor principalii suspecți au fost identificați în scurt timp și acuzați de tentativă de tâlhărie. „Cei doi suspecți au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a adăugat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

 

Deja ai votat!