Botoșănean prins cu hașiș în centrul orașului. A recunoscut totul

Drogurile continuă să facă victime în rândul tinerilor. Un botoșănean în vârstă de 25 de ani, care a fost prins cu hașiș în centrul municipiului Botoșani, a fost iertat de magistrați, care i-au oferit o șansă de recuperare. Acuzat de deținere de droguri pentru consum propriu, L.R.A. s-a ales cu o condamnare de opt luni de închisoare, dar instanța a dispus amânarea aplicării pedepsei. Astfel, timp de doi ani, tânărul va trebui să respecte mai multe obligații.

Droguri cumpărate de la Cluj

În urmă cu un an, mai exact pe 3 noiembrie 2019, o patrulă de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani a observat, pe Pietonalul Unirii, un tânăr ce prezenta un comportament suspect. Jandarmii s-au apropiat de el și l-au percheziționat. Astfel, într-o borsetă neagră, a fost găsit un plic autosigilant, transparent, din material plastic în care se aflau trei bulgări, de diferite mărimi, de culoare brună.

Realizând că nu mai are nicio scăpare, botoșăneanul a recunoscut că este vorba de hașiș, pe care l-a cumpărat pentru consum propriu de la un alt tânăr din județul Cluj, în schimbul sumei de 400 lei. Substanțele ridicate, care cântăreau 8,12 grame, au fost înaintate către Laboratorul de Analiză și Profil al Drogurilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, iar analizele de laborator au pus în evidență Tetrahydrocannabinol (THC), compus psihotrop biosintetizat de planta Cannabis.

Cazul a ajuns în atenția polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și a procurorilor de la biroul teritorial Botoșani al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, care au extins cercetările. Audiat, botoșăneanul a recunoscut că intenționa să consume drogurile achiziționate, însă nu a reușit deoarece a fost depistat de jandarmi. Trimis în judecată, L.R.A. a recunoscut totul și în fața instanței de judecată, solicitând să fie judecată în formulă simplificată, adică în baza probelor administrate în timpul anchetei. Așa se face că judecătorii Tribunalului Botoșani au dat dovadă de clemență și nu l-au trimis la pușcărie.

Sentința nu este definitivă, întrucât tânărul a formulat apel.

Deja ai votat!