vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTDoina Federovici preia frâiele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Doina Federovici preia frâiele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Președintele Consiliului Județean Botosani, Doina Federovici, va asigura președinția rotativă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est până la finele acestui an. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe în sistem videoconferință la care au participat președinții consiliilor județene și reprezentanții consiliilor municipale, orășenești și comunale din fiecare județ al Regiunii Nord-Est, se menționează într-un comunicat de presă emis astăzi de CJ Botoșani.

Doina Federovici îi succede în funcție fostului președinte al Consiliului Județean Botoșani, Costică Macaleți, care a deținut mandatul de la începutul acestui an.

„Mulțumesc pentru încrederea acordată de către colegi, precum și personalului ADR Nord-Est. Obiectivul pe care mi-l asum este să creăm premisele unei dezvoltări durabile în Moldova, pentru că interesul nostru comun este să promovăm județele noastre și să le accelerăm dezvoltarea”, a declarat Doina Federovici.

Funcția de vicepreședinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est va fi asigurată, în continuare de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est coordonează activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională, urmărește respectarea obiectivelor politicii de dezvoltare regională și asigură un tratament egal și corect față de toate județele care alcătuiesc regiunea. Printre atribuții se mai regăsesc analiza și aprobarea strategiilor de dezvoltare regională, a criteriilor și priorităților de selectare a proiectelor de dezvoltare regională precum și alocarea și destinațiile resurselor provenite din Fondul pentru Dezvoltare Regională. Totodată, analizează și aprobă proiectele de dezvoltare regionala propuse de Agenția pentru Dezvoltare Regională, propunerile pentru constituirea Fondului pentru Dezvoltare Regională și cele privind contribuțiile la Birourile de Cooperare Transfrontalieră Suceava și Iași.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională este condus de un președinte și un vicepreședinte, funcții îndeplinite prin rotație pentru câte un mandat de un an de către reprezentanții județelor, desemnați de acestea. Președintele și vicepreședintele trebuie să reprezinte județe diferite.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...