O nouă expoziţie la Galeriile de Artă “Ştefan Luchian”

0

În perioada 20 noiembrie – 6 decembrie, Muzeul Judeţean Botoşani găzduiește, în spaţiul Galeriilor de Artă ,,Ştefan Luchian”, expoziţia personală “De la figurativ la abstract”, cu lucrări semnate de Dănuț Aconstantinesei. Pictorul se află la a doua expoziţie personală în galeriile botoșănene, după ce anul trecut a fost prezent pe simeze cu expoziția “Începuturi”.

Expoziţia poate fi vizitată zilnic, în intervalul 9:00 – 16:00. Intrarea este gratuită, cu respectarea normelor sanitare impuse de pandemia de coronavirus.

Născut pe 8 martie 1960, la Botoșani, absolvent de studii universitare de Management Industrie la Academia de Studii Economice din București, artistul își găsește în arta plastică bucuria și echilibrul emoțional, fapt pentru care a ales să urmeze cursurile de pictură ale Școlii Populare de Artă din Botoșani, acum fiind înscris la Universitatea Națională de Arte “George Enescuˮ Iași – Facultatea de Arte vizuale și design, Master Pictura – anul I.

Începând din 2017 participă cu lucrări în expoziții colective în: Galeriile de Artă “Ştefan Luchian” Botoşani (2017, 2018, 2019, 2020) și în galerii de artă din: Suceava, Brăila și Sibiu (2017), Piatra Neamț (2018). În perioada 18-22 martie 2019 a expus la Parlamentul European din Bruxelles, în expoziția “Artiști Contemporani Româniˮ.

Lucrările semnate de Dănuț Aconstantinesei au fost apreciate de public și de critica de specialitate, efortul său creator fiind răsplătit cu premii precum: Marele Premiu – Piatra-Neamț, 2018; Concursul Naţional de Arte Plastice “Nicolae Milord”, Mențiune –  Suceava,  2017; Concurs Național de Artă  “Ion Irimescu″ , Premiul II – Brăila,  2017; Concursul National de Artă grafică și pictură, Premiul II – Sibiu, 2017; Expoziție internațională de arte decorative și pictură, “Omul și Natura”, Premiul I – Sighet, 2018; Concurs internațional de artă grafică și pictură, Premiul II – Botoșani, septembrie 2020 – Concursul „Andronic Țăranu’’.

 

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...