Şedinţă extraordinară a Consiliului Municipal Botoşani

Consilierii municipali botoşăneni vor avea şedinţă extraordinară pe 23 noiembrie. Primul proiect supus dezbaterii vizează aprobarea proiectului „INO – BT – ÎNvăţământ Online accesibil în municipiul Botoşani” şi a cheltuielilor legate de acesta.

Valoarea totală a proiectului este de 22.372.080 de lei, din care 19.013.036 de lei finanţare nerambursabilă, 3.355.241 de lei de la bugetul de stat şi 3.802 de lei de la bugetul local.

Proiectul vizează asigurarea desfăşurării în bune condiţii a activităţii didactice prin dotarea cu echipamente mobile în domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, precum şi achiziţionarea altor echipamente/dispozitive electronice necesare activităţii didactice. Aceste echipamente vor asigura desfăşurarea orelor online în cele 23 de învăţământ din municipiu, 12 şcoli primare şi gimnaziale şi 11 licee.

„Eminescu – o cultură – o rută în zona transfontalieră Botoşani – Bălţi”

Al doilea proiect vizează aprobarea proiectului „Eminescu – o cultură – o rută în zona transfrontalieră Botoşani – Bălţi”. Municipiul Botoşani este lider de proiect şi are drept parteneri Direcţia Judeţeană de Cultură Botoşani, Municipiul Bălţi şi Liceul „Mihai Eminescu” Bălţi. Valoarea totală a proiectului este de 1.662.024 de euro, din care Municipiului Botoşani îi revine 758.218 de euro. Proiectul vizează creşterea atractivităţii turistice a celor două municipii din zona transfrontalieră cu un nou traseu cultural turistic comun, ce creează o imagine turistică unică şi diferenţiază regiunile ţintă ca promotori ai valorilor eminesciene unice şi milenare: artă, personalităţi, evenimente culturale locale, punând în valoare moştenirea culturală comună româno-moldovenească.

Deja ai votat!