Zeci de botoșăneni amendați pentru că nu purtau mască de protecție

0

Val de controale organizate de autorități pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție anti-Covid. S-a întâmplat ieri când zeci de polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza întregului județ, au fost organizate opt acțiuni punctuale, în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 113 societăți comerciale și persoane fizice autorizate, precum și 86 de mijloace de transport în comun. „Echipele de control au aplicat 74 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 13.000 de lei. Dintre acestea, 69 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu, iar cinci sancțiuni au fost pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

În continuare, polițiștii împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și instituții cu atribuții de control, vor acționa pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19. „Prin aceste acțiuni ne dorim să aducem la cunoștință cetățenilor faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, iar respectarea măsurilor impuse de autorități conduc la protejarea acestora”, a adăugat Delia Nenișcu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...