Aplauze înecate în lacrimi pentru profesorul mort după infectarea cu Covid (video)

0

Profesoara Liliana Chira a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Fostul inspector școlar, în vârstă de 46 de ani, a decedat la mijlocul săptămânii pe secția de reanimare a Spitalului Județean după ce a fost infectată cu SARS-CoV-2

Profesoara a fost condusă pe ultimul drum în lacrimi și aplauze de către familie, rude, colegi și zeci de elevi îndurerați de moartea ei rapidă.

Colegii acesteia sunt în stare de şoc, mai ales că profesoara nu suferea de alte boli şi chiar şi de pe patul de spital încerca să mobilizeze lumea să ajute sistemul sanitar. „Era o persoană sănătoasă, puternică… Chiar din spital ne suna şi ne spunea ce nevoi sunt în spitale şi ne întreba dacă reuşim să ajutăm şi noi pentru că este greu pentru toată lumea şi asta pentru că spitalele sunt prevăzute cu un anumit număr de pacienţi. Acum sunt mult mai mulţi. Să nu spunem doar că am făcut, ci să facem! Ne-a cerut să ajutăm, să întrebăm de ce nu s-a făcut. De pe patul de spital ne-a mobilizat ca să putem ajută cu ceva”, a spus Cristina Bălăuca, profesor la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Liliana Chira a predat timp de aproape 20 de ani la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Profesoara, care era inspector şcolar de informatică, s-a infectat cu noul virus în urmă cu trei săptămâni. Iniţial, s-a aflat în izolare la domiciliu. Ulterior a fost transferată la spital, după ce starea sa s-a înrăutăţit, alături de alţi doi colegi de-ai săi din inspectorat.

Liliana Chira se afla pe Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean „Mavromati”. Sâmbătă a fost intubată, starea ei fiind foarte gravă, iar marţi, la ora 18.00 a încetat din viaţă.

Liliana Chira trebuia să împlinească săptămâna viitoare 47 de ani.

 

Deja ai votat!
se încarcă...