Copii rămași orfani și fără casă după un incendiu cumplit (video)

0

Și așa loviți de soartă, doi copii minori dintr-un sat din județul Botoșani vor avea parte de una dintre cele mai grele ierni din viața lor.

Orfani de tată încă de mici cei doi frați, un băiat de 13 ani și sora lui de 11, au rămas acum orfani şi de mamă, dar și fără un acoperiș deasupra capului. Totul în doar câteva ore nefaste în seara de vineri. Casa în care cei doi locuiau cu mama lor grav bolnavă a ars din temelii, iar ființa care le-a dat viață și-a găsit sfârșitul în ruinele fumegânde ale imobilului.

Nenorocirea s-a petrecut în satul Burlești comuna Unțeni, județul Botoșani. Femeia, în vârstă de 42 de ani, era doborâtă la pat de ceva vreme de o boală nemiloasă. Cei doi copii erau nevoiți să aibă grijă de ea, dar și de ei înșiși.

“Am auzit fata țipând că mama ei era în interior”

Vineri seară, când s-a întors din sat fata a observat flăcări în interiorul casei în care se afla mama ei. Speriată, copila a început să țipe, alertând vecinii. Unul dintre aceștia a alergat să-i sară în ajutor, însă, în momentul în care au deschis ușa casei, flăcările au izbucnit cu putere și mai mare.

Oamenii din sat au sărit imediat în ajutorul copilei, care striga disperată că mama ei este în interior, imobilizată la pat. În zadar au încercat oamenii să intre în casă, flăcările erau mult prea mari pentru ca cineva să poată pătrunde în interior. “Am auzit fata țipând că mama ei era în interior. Au venit mai mulți vecini, chiar și unul care este la Serviciul Voluntar, dar nu s-a putut apropia nimeni. Am venit cu găleți, dar aici pe vale nici apă nu prea este în fântâni”, a spus unul dintre vecinii familiei.

Copii rămași singuri pe lume

În urma unui apel la 112, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri ambulanță și poliție. Pompieri militari au reușit în cele din urmă să stingă flăcările. Ulterior, aceștia au găsit și trupul carbonizat al femeii de 42 de ani. “Din păcate nu s-a putut face nimic pentru persoana din interior, trupul fiind carbonizat”, a precizat un angajat al SJA Botoșani.

Drama este cu atât mai mare cu cât cei doi copii au rămas singuri pe lume. Tatăl lor era decedat de mai mult timp, răpus de o boală nemiloasă. “Fetița are 11 ani și băiatul 13. Mama lor era de mai mult timp imobilizată la pat, din cauza unei boli. Copiii mai mult aveau grijă de ea. Noi îi mai primeam la noi, le dădeam de mâncare. De acum nu știu ce o să se aleagă cu ei. Le-a ars și acoperișul deasupra capului, haine, tot ce aveau”, a spus unul dintre vecinii familiei.

Pompierii au stins incendiul și urmează să stabilească, împreună cu polițiștii, ce a dus la izbucnirea acestuia.

 

Deja ai votat!
se încarcă...