Opt milioane de euro – costul actualizat al reabilitării Teatrului „Eminescu”

Municipalitatea botoşăneană a primit astăzi, 23 noiembrie, proiectul revizuit vizând reabilitarea şi modernizarea Teatrului „Mihai Eminescu”, a anunţat primarul Cosmin Andrei.

După revizuirea documentaţiei, a reieşit că valoarea lucrărilor care mai sunt de executat se ridică la opt milioane de euro. „Din contractul de finanţare cu fonduri europene mai avem 4,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă că până la sfârşitul celor 36 de luni, care au reieşit din documentaţia tehnică, va trebui să mai suplinim necesarul de 3,5 milioane de euro. Vom găsi aceste fonduri, chiar dacă asta înseamnă să facem un împrumut. Deci vom găsi resursele necesare şi pentru Teatrul <Mihai Eminescu>”, a dat asigurări edilul.

Potrivit acestuia, valoarea de opt milioane de euro este dată de faptul că, în proiectul iniţial, nu erau incluse şi dotările care presupun buna funcţionare a instituţiei.

Consolidarea teatrului a fost finalizată, urmând a se face recepţia lucrărilor şi închiderea relaţiei contractuale cu firma care le-a executat.

Pentru evaluarea proiectului tehnic avem 30 de zile. Nu sunt probleme. După acest termen vom lansa procedura de reabilitare a teatrului, cu termen de finalizare 36 de luni. Bineînţeles că ne dorim ca acest obiectiv să fie terminat într-o perioadă mai scurtă, dar acest lucru ţine şi de modalitatea în care constructorul va aborda această lucrare”, a mai spus primarul, adăugând că se va face tot ceea ce este posibil pentru a nu mai exista blocaje în derularea acestui proiect.

Planuri şi pentru Grădina de vară

Cosmin Andrei a explicat că nu a fost abordată niciodată reabilitarea Grădinii de vară, deşi acest obiectiv se află lângă teatru. „Acolo avem un contract de concesiune şi înţeleg că toată lumea s-a împiedicat de acest contract. Intenţionez, printr-o investiţie complementară, să reabilităm şi acea parte a clădirii care face parte din ansamblul Teatrul <Mihai Eminescu>, pentru că nu putem să avem un teatru reabilitat şi la grădina de vară să avem situaţia pe care o vedeţi astăzi, cu pereţii care sunt acolo şi cu situaţia care nu ne face cinste”, a mai afirmat primarul. Grădina de vară va fi reabilitată cu fonduri de la bugetul local, pentru a exista în zonă un obiectiv reabilitat integral.

Deja ai votat!