Ploaie de amenzi în urma controalelor anti-Covid

0

Continuă controalele organizate de autorități pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurilor de protecție anti-Covid. În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au organizat mai multe verificări în zonele aglomerate, dar și mijloacele de transport în comun.

Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), duminică, pe raza întregului județ, au fost organizate opt acțiuni punctuale, în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 171 societăți comerciale și persoane fizice autorizate, precum și 110 de mijloace de transport în comun.

„Echipele de control au aplicat 181 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 42.000 de lei, dintre acestea, 157 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și 22 sancțiuni pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții de control, vor intensifica acțiunile pentru verificarea respectării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur”, a adăugat Delia Nenișcu.

 

Deja ai votat!
se încarcă...