Vot în CL pentru locuinţele sociale din ANL Cişmea

0

Familiile care au solicitat o locuinţă socială de la municipalitatea botoşăneană mai au de aşteptat. Lucrările la blocurile cu locuinţe sociale din cartierul ANL Cişmea au fost sistate de câţiva ani şi, cel mai probabil, vor fi reluate în 2021.

La această dată, proiectantul general a revizuit documentaţia, iar indicatorii tehnico- economici vor fi aprobaţi în şedinţa din 26 noiembrie a Consiliului Municipal. Din documentaţie reiese că valoarea totală a investiţiei este de 9.241.743 de lei, din care construcţii plus montaj 8.258.428 de lei. Durata estimată a execuţiei lucrărilor este de 24 de luni.

Constructorul a renunţat la contract în toamna anului 2018

În martie 2016, municipalitatea a încheiat cu firma Victor Construct un contract care viza construirea a şase blocuri incluzând 72 de locuinţe sociale (50 de apartamente cu două camere şi 22 de garsoniere). Obligaţia municipalităţii era aceea de a finanţa racordarea blocurilor la reţelele de utilităţi, reţele existente în acea zonă.

În octombrie 2018, constructorul a renunţat la contract, invocând creşterea preţurilor la materiale şi în special la manoperă, dar şi acordarea eşalonată a sumelor aferente lucrărilor de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Constructorul a executat doar 53% din lucrările incluse în contractul semnat în 2016.

Municipalitatea va organiza o nouă licitaţie pentru desemnarea constructorului care va finaliza cele şase blocuri.

Deja ai votat!
se încarcă...