Botoșăneni amendați pentru că au încălcat măsurile de protecție anti-COVID

0

În ciuda numărului mare de infectări cu SARS-CoV-2 înregistrate la nivel național în ultima perioadă, mulți dintre botoșăneni nu reușesc să respecte măsurile de protecție instituite de autorități. Numai într-o singură zi, polițiștii și celelalte forțe de ordine au aplicat peste 60 de amenzi în valoare de peste 22.000 de lei.

S-a întâmplat ieri, sancțiunile fiind aplicate în urma unui nou val de controale organizate de polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control. Este vorba de peste 150 de verificări făcute în zonele aglomerate, prin magazine dar și în mijloacele de transport în comun.

„Echipele de control au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 22.000 de lei, dintre acestea, 57 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și cinci sancțiuni pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea pe timpul nopții”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

În acest context, autoritățile recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

 

Deja ai votat!
se încarcă...