spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTDemersuri pentru racordarea la utilităţi a Spitalului de boli cronice

Demersuri pentru racordarea la utilităţi a Spitalului de boli cronice

Spitalul de boli cronice şi îngrijiri paliative, unitate de deschiderea căreia se leagă multe planuri în privinţa gestionării actualei pandemii, nu este racordat la reţelele de utilităţi. În aceste condiţii, nu se poate spune când noua unitate va putea deveni funcţională.

Pe 13 noiembrie, a fost semnat contractul pentru racordarea spitalului la reţeaua electrică. „Termenul de finalizare pentru branșamentul la curentul electric este de patru luni de zile, dar este un termen maximal, care poate fi devansat, dacă sunt furnizate transformatoarele şi dacă lucrurile decurg în mod firesc, ţinând cont că ne apropiem şi de un sezon rece, care ne poate împiedica să facem anumite lucrări acolo”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

În ceea ce privește branşamentul pentru energie termică, apă şi canalizare, proiectarea este finalizată şi în următoarele zile va fi demarată procedura pentru desemnarea constructorului. „Îmi doresc să avem utilitățile cât mai repede finalizate. Mai sunt și aspecte care țin și de acreditare, de obținerea avizelor de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică, ISU, tot ceea ce înseamnă funcționarea spitalului”, a explicat primarul.

Lucrările ar putea fi realizate într-o singură lună

În urmă cu câteva zile, Compania Naţională de Investiţii a transmis o adresă în care se arată că lucrările executate de firma Victor Construct pot fi finalizate într-o lună. În aceeaşi adresă se face referire şi la un tunel care să facă legătura între noul spital şi Spitalul de Recuperare. Cosmin Andrei a arătat însă că acest tunel nu va mai fi realizat, lucru convenit cu CNI, în urmă cu mai mult timp. „Vom face alimentarea celor care vor fi internaţi în spital într-un sistem de catering, şi nu mai avem nevoie de acel tunel de legătură. Probabil a fost o scăpare că ni s-a transmis în această adresă şi nevoia pentru acest obiectiv”, a menţionat Cosmin Andrei.

Primarul a dat asigurări că „nu sunt aspecte care să îngrijoreze”. „Accelerăm cât de mult putem, dar nu se poate ca, după un număr atât de mare de ani în care nu s-a făcut nimic, în două săptămâni să rezolvăm totul. De ce nu s-a făcut din timp, odată cu începerea construcţiei, este o întrebare la care eu nu vă pot răspunde, nu am fost decident pe acest subiect, şi, repet, am preluat lucrurile aşa cum sunt, nu vreau să mă plâng de o grea moştenire, încerc să rezolv lucrurile împreună cu colegii mei astfel încât să avem rezultate mai bune decât au fost până acum”, a concluzionat Cosmin Andrei.

Noul spital a fost realizat cu fonduri de la CNI

Această unitate este destinată bolnavilor care sunt în stadii terminale ale unor boli cronice grave şi care, în felul acesta, pot fi îngrijiţi de personal de specialitate. Valoarea investiţiei este de 15,6 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii. Dotările vor fi asigurate de CNI, dar şi de municipalitatea botoşăneană.

Demersurile pentru noul spital au fost făcute încă din anul 2013 de către deputatul Tamara Ciofu, însă lucrările au început în noiembrie 2017. Noul spital se află lângă Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...