spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTMunicipalitatea botoşăneană vă achiziţiona tablete pentru elevi

Municipalitatea botoşăneană vă achiziţiona tablete pentru elevi

Primăria Botoşani va achiziţiona pentru 23 de unităţi de învăţământ (12 şcoli gimnaziale şi 11 licee) dispozitive pentru desfăşurarea orelor online. Singurele unităţi care au dorit să depună proiecte în nume propriu au fost Colegiul Economic şi Liceul cu Program Sportiv.

Proiectul a fost deja depus în cadrul Programului Operaţional Competitivitate, în baza acestuia municipalitatea solicitând 22 de milioane de lei.

Putem face această achiziţie cu fonduri europene, pentru că a apărut această oportunitate. Proiectul are o valoare de 22 de milioane de lei, din care finanţare nerambursabilă 19 milioane de lei, contribuţie proprie 3,3 milioane de lei de la bugetul de stat şi 3800 de lei cheltuieli neeligibile”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, municipalitatea va achiziţiona 10.451 de tablete, 357 de monitoare, 316 de camere web, 328 de table interactive, 400 de proiectoare, ecrane de protecţie, laptopuri pentru profesorii care susţin aceste ore.

Primarul s-a declarat încrezător în obţinerea acestei finanţări, motivând că proiectul a fost foarte bine întocmit de funcţionarii din cadrul Serviciului management proiecte. „Nu am fi putut niciodată, cu bani din bugetul local, să satisfacem această nevoie pentru elevii din Botoşani, care sunt în număr foarte mare şi am fi ajuns în situaţia în care ar fi trebuit să selectăm, dacă am fi acordat bani din bugetul local. Aşa au făcut solicitări toate şcolile pentru elevii care au nevoie de aceste tablete”, a mai spus Cosmin Andrei.

Caracteristicile tehnice ale acestor dotări sunt foarte clar specificate în ghidul solicitantului.

Şi consilierii locali susţin acest demers, în şedinţa de ieri aceştia votând proiectul de hotărâre privind aprobarea Proiectului „INO – BT – ÎNvăţământ Online accesibil în municipiul Botoşani”.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...