Treceri de pietoni apărate cu amenzi

Mai mulți șoferi din municipiul Botoșani, care și-au parcat mașinile în apropierea trecerilor de pietoni, au fost amendați de polițiștii Biroului Rutier. Sancțiunile au venit în urma unei acțiuni organizată luni, pe 23 noiembrie a.c., de polițiștii rutieri.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), operațiunea a urmărit creșterea gradului de disciplină rutieră, chiar pe linia identificării conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere privind oprirea și staționarea autovehiculelor în zona trecerilor pentru pietoni.

„Cu prilejul acțiunii au fost legitimate 56 de persoane, verificate 49 de autovehicule și au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 2.500 de lei. Dintre acestea, 12 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru oprire neregulamentară. De asemenea, au fost reținute două permise de conducere și un certificat de înmatriculare”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Acțiunile polițiștilor vin după ce în ultimele luni mai multe persoane angajate în traversarea străzilor pe trecerile de pietoni au fost victimele unor accidente rutiere, acestea fiind observate prea târziu de șoferii aflați în trafic, din cauza mașinilor parcate până în apropierea trecerilor.

 

Deja ai votat!