marți, octombrie 3, 2023
AcasăLocalUnul dintre cei mai respectaţi chirurgi botoşăneni va coordona spitalele împotriva covid19

Unul dintre cei mai respectaţi chirurgi botoşăneni va coordona spitalele împotriva covid19

Medicul primar în chirurgie, Iulian Preda (foto plan apropiat) va coordona, începând de astăzi, unităţile sanitare implicate în lupta împotriva Covid19.

Conform unui comunicat al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoşani, reputatul chirurg va fi în directa subordine a comitetului.

Acesta va trebui „să asigure coordonarea integrată cu privire la măsurile care trebuie dispuse la nivelul unităţilor medicale din sistemul public al judeţului Botoşani, în vederea aplicării unitare a dispoziţiilor autorităţilor publice centrale cu rol principal şi de coordonare în prevenirea şi combaterea infecţiilor cu coronavirus”, se arată în comunicatul CJSU.

Concret, medicul chirurg va deveni un liant între DSP şi spitalele din judeţ implicate în lupta cu covid19. Deşi nu va fi remunerat, acesta va avea o poziţie similară unui director medical din cadrul DSP, care va putea trage la răspundere, verifica şi coordona activitate tuturor managerilor de spitale din judeţ.

Medicul chirurg este şi unul dintre cadrele medicale cele mai afectate de Covid19. Acesta a stat pe Terapie Intensivă la Iaşi aproape două săptămâni, starea sa fiind una critică. Tocmai acesta a fost însă şi unul din motivele pentru care a acceptat propunerea venită din parte DSP şi a Prefecturii. „Eu sper ca experienţa mea personală cu această boală să mă ajute în această poziţie în care sunt. Nu îmi doresc decât să ajut bolnavii şi să putem lua, cu toţii, cele mai bune măsuri pentru aceştia, în contextul actual”, a spus medicul primar chirurg Iulian Preda.

Directorul DSP a ținut să îi mulțumească chirurgului pentru că a acceptat această provocare. “Îi mulțumesc domnului doctor Iulian Preda pentru că a acceptat să își pună toată experiența în lupta cu pandemia de coronavirus. Din postura de cadru medical deja o face de luni de zile, iar faptul că dumnealui însuși a învins acest virus îmi dă încrederea că va fi un real sprijin pentru noi toți. Este un ajutor extraordinar pentru noi, îi apreciez munca de ani de zile în slujba botoșănenilor. Îl recomandă profesionalismul și grija față de aproape, de aceea, în calitate de director al Direcției de Sănătate Publică, cred în această colaborare care va fi cu folos și în folosul nostru, al tuturor botoșănenilor”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
14.6 °
11.6 °
59 %
1.3kmh
5 %
lun
14 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
22 °
vin
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci, se lucrează. Sau oricum, sunt niște utilaje acolo.

EDITORIAL

Ne împotmolim mereu, deși – potrivit statisticilor europene – țara merge înainte, adică avansează economic pe cele mai importante paliere, respectiv industrial și comercial,...

EPIGRAMA ZILEI

Am o dilemă mare Și nu ştiu ce să  fac : E vremea schimbătoare, Cum oare  mă ... dezbrac?     -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Extraordinara Sydney Sweeney (din Euforia) e o mare descoperire în acest rol! Filmul va rula în avanpremieră la Happy Cinema din 4 octombrie.

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...