Braconieri amendați de jandarmi

0

Mai mulți indivizi care au fost surprinși pe fondurile de vânătoare cu câini au fost amendați pentru nerespectarea legislației în vigoare privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic. Cele cinci sancțiuni aplicate, în valoare totală de 21.000 de lei, au venit în urma unor acțiuni derulate în cooperare de Inspectoratul de Jandarmi Județean și Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani.

„Controalele au avut loc pe mai multe fonduri de vânătoare, sancțiunile fiind aplicate pentru vânătoarea cu ogari”, a arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadru Inspectoratului de Jandarmi Județean.

Conform legii, fauna de interes cinegetic este resursă naturală regenerabilă, bun public de interes național și internațional, iar exercitarea vânătorii se face doar în scopul asigurării echilibrului ecologic, ameliorării calității populațiilor faunei de interes cinegetic, cercetării științifice, precum și în scop didactic sau recreativ-sportiv.

Tot potrivit legii, accesul în fondurile cinegetice cu lațuri, ogari sau metiși de ogari este interzis și constituie contravenție, fiind sancționat cu amendă de la 3.000 la 6.000 de lei.

Deja ai votat!
se încarcă...