Plimbări nocturne și fără mască taxate cu amenzi de 14.000 lei

Plimbările nocture, fără un motiv întemeiat, și neutilizarea măștilor de protecție în spațiile publice continuă să facă victime în rândul botoșănenilor. În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul instituțiilor de control au verificat din nou modul în care sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă. Controalele au avut loc din nou în zonele aglomerate, dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza întregului județ au fost organizate cinci acțiuni punctuale, în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate 180 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, dar și 71 de mijloace de transport în comun. Echipele de control au aplicat 77 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 14.000 de lei, dintre acestea, 72 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu și 5 sancțiuni pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea.

„Reamintim faptul că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Nerespectarea acestei măsuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 500 și 2.500 de lei”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Deja ai votat!