Satul Mateieni riscă să rămână izolat. Capetele podului peste Jijia s-au surpat

Situație disperată în satul Mateieni (comuna Dimăcheni), care riscă să rămână izolat după ce capetele podului care trece peste râul Jijia s-au surpat. Podul se află pe drumul comunal 69 A și este singura cale de acces autorizată către satul Mateieni, drumul făcând legătura cu drumul județean 292 care asigură comunicațiile spre centrul comunei și comuna Corlăteni.

„Este un pod din bârne de lemn vechi de zeci de ani, iar pământul de la capetele podului s-a surpat. Ieri (n.r. – marți, 24 noiembrie a.c.), toată ziua am stat acolo și am încercat să consolidăm capetele pentru a asigura totuși circulația autovehiculelor în condiții de siguranță. Ar mai fi un singur drum care leagă satul de Dimăcheni, dar este un drum de câmp, folosit mai mult de agricultori”, a declarat pentru „Monitorul” primarul comunei Dimăcheni, Marinel Moruz.

Din cauza situației, Primăria a solicitat sprijinul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), în încercarea de a găsi o soluție. Membrii CJSU au decis constituirea unei comisii formată din specialişti, care să evalueze starea podului şi să ia eventuale decizii cu privire la restricţionarea traficului rutier în zona respectivă.

 

Deja ai votat!