Controale anti-COVID urmate de zeci de amenzi

0

Zeci de botoșăneni continuă să fie amendați zilnic pentru că încalcă măsurile de protecție instituite de autorități pentru stoparea pandemiei de coronavirus. Iar sancțiunile nu sunt tocmai de neglijat.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate dar și mijloace de transport în comun.

Astfel, pe raza întregului județ, au fost organizate cinci acțiuni punctuale, în sistem propriu cât și integrat, în cadrul acestora fiind controlate peste 100 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, dar și 79 de mijloace de transport în comun. Echipele de control au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 22.000 de lei, dintre care 52 persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu, iar 10 sancțiuni pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea pe timpul nopții, fără un motiv întemeiat.

„Recomandăm cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri”, este mesajul transmis botoșănenilor de către polițiști.

 

Deja ai votat!
se încarcă...