Descinderile DNA Suceava vizează și un sediu din Botoșani

Descinderile organizate astăzi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava vizează și un sediu din Botoșani. În total, anchetatorii au organizat 67 de percheziții.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări în trei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, de spălare a banilor și de constituire a unui grup infracţional organizat, presupus săvârşite în perioada 2018-2020”, se arată într-un comunicat DNA.

În cursul zilei de 26 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 67 de locații situate pe raza municipiului București și a județelor Suceava, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, din care nouă sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de un dosar care vizează activitatea unor angajați de la Înmatriculări și permise Suceava și angajații de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, pe linie de obținere de permise auto și înmatriculări în mod fraudulos contra unor sume de bani, “mari, multe și în timp”.

 

Deja ai votat!