Pensionarii vor ridica tichetele sociale de la sediul DAS

Pensionarii cu venituri mici vor ridica tichetele sociale de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială. Deşi iniţial se anunţase că la sediul DAS se pun doar cererile, iar tichetele se ridică de la sediul central al primăriei, în urma unei analize atente a situației actuale, pe fondul contextului pandemic dar și în baza unor consultări cu conducerea DAS, Cosmin Andrei, primarul municipiului, a decis unele modificări în ceea ce priveşte acordarea acestui ajutor.

Astfel, tichetele, nu vor mai putea fi ridicate de la sediul primăriei botoșănene, începând cu data de 7 decembrie 2020, ci de la sediul DAS, de pe strada Săvenilor, nr. 12, începând cu 9 decembrie 2020, în intervalul orar 08:30 – 16:30.

Campania de depunere a cererilor a început pe 25 noiembrie. Acestea se depun la sediul DAS, sau se pot trimite în plic, prin Poșta Română.

Beneficiarii acestui ajutor sunt pensionari din municipiul Botoșani, care au împlinit sau împlinesc vârsta de 65 de ani şi care au un venit mai mic sau egal cu 800 de lei, respectiv nu realizează venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale ori indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

Fiecare beneficiar va primi tichete în valoare totală de 50 de lei.

Deja ai votat!