Agresiuni urmate de șantaj

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ieri ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 32 de ani, din orașul Bucecea, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni.

Potrivit anchetatorilor, în perioada august-octombrie 2020, tânărul ar fi agresat două persoane, aflate în spații publice, în urma violențelor victimele necesitând mai multe zile de îngrijiri medicale. În plus, tânărul a fost acuzat și de șantaj, după ce ar fi amenințat o victimă cu acte de violență cu scopul de a obține, în mod injust, diferite sume de bani.

Cele întâmplate au ajuns în atenția polițiștilor, iar pe 23 noiembrie a.c. anchetatorii au descins la locuința suspectului, unde au efectuat o percheziție domiciliară. „În urma activităților desfășurate, la locația vizată au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care interesează cauza, precum și peste 100 de pachete de țigarete de proveniență duty-free, pentru care tânărul nu deținea documente legale”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii a două infracțiuni de lovire sau alte violențe, șantaj și contrabandă.

 

Deja ai votat!