spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTTineri artişti botoşăneni premiaţi pentru măiestrie şi imaginaţie în redarea sportului olimpic

Tineri artişti botoşăneni premiaţi pentru măiestrie şi imaginaţie în redarea sportului olimpic

De 18 ani în România se desfăşoară un concurs de pictură menit să apropie două manifestări specific umane despre care se spune că nu prea au multe în comun: sportul şi arta. Poate la bază nu au, dar, când vine vorba despre excelenţă, performerii din ambele domenii ajung să-şi găsească numeroase asemănări.

Lucrările realizate de micii artişti pentru concursul naţional de pictură dedicat jocurilor olimpice o demonstrează din plin. Competiţia, intitulată Concurs Naţional de Arte Plastice „Jocurile Olimpice în imaginaţia copiilor” s-a desfăşurat în acest an în condiţii aparte.

Concrus organizat online

Organizat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman (C.O.S.R.), prin Academia Olimpica Română (A.O.R.), evenimentul este sprijinit de Ministerului Educaţiei şi Cercetării (M.E.C.), precum şi de structura naţională a Comitetului Internaţional Olimpic. Din cauza pandemiei informarea elevilor s-a realizat prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene, lucrările au fost transmise prin poştă sau curier pe adresa forului olimpic, iar jurizarea a avut loc la data de 16 noiembrie. Câştigătorii au fost anunţaţi online, iar premiile, constând în materiale de pictură, albume de artă şi diplome, vor fi trimise, spun organizatorii, prin intermediul unei firme de curierat.

În faza finală a concursului au ajuns peste 470 de lucrări din 24 de judeţe, înscrise pe trei categorii de vârsta: 6-10 ani, 11-14 ani si 15-18 ani. Dintre acestea, doar 44 de lucrări au fost premiate de un juriu format din artişti şi profesori de educaţie plastică din cadrul Uniunii Artiştilor Plastici, Ministerului Educaţiei, sau ai unor unităţi şcolare din Giurgiu, Arad sau Bucureşti. La fiecare categorie s-au acordat patru premii, din care unul special, şi 10 menţiuni.

Micii artiști din Botoșani au câștigat 6 din cele 14 premii

La categoria liceului, artiştii de la „Ştefan Luchian” Botoşani au câştigat 6 din cele 14 distincţii. Sub coordonarea profesorului Genoveva Dolhescu, Alin Rudei a primit Premiul Special, Premiul I a fost adjudecat de Andreea Hriţcu, Premiul II de Mihaela Gavril,  în timp ce Cosmina Buraga şi Richard Onofrei au câştigat două menţiuni. Tot cu o menţiune a fost distinsă lucrarea Dariei Apotrosoaei, realizată sub coordonarea profesorului Adina Strugariu, aceştia completând echipa artiştilor de la „Ştefan Luchian”.

La categoria gimnaziului trebuie lăudată botoşăneanca Bianca Jijie, care a câştigat o menţiune sub coordonarea profesorului Alina Simona Gavril, de la Şcoala Gimnazială nr.11.  Lucrările vorbesc cel mai bine despre imaginaţia şi, mai ales, despre măiestria de a reda cele imaginate din olimpiada sportivilor.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...