Femei condamnate pentru tâlhărie, după ce au jefuit un bătrân

0
Jaful a avut loc pe Petonalul Transilvaniei

Două femei care au jefuit un bătrân în vârstă de 75 de ani au fost condamnate definitiv de Curtea de Apel Suceava. Una dintre ele a scăpat de pușcărie în ceasul al doisprezecelea, dar cealaltă s-a ales cu o pedeapsă de cinci ani de închisoare în regim de detenție. Sentința definitivă a fost pronunțată vineri, pe 27 noiembrie a.c.

Jaful a avut loc în seara de 16 mai 2017, în jurul orei 21.305, în apropierea sectorului de flori din Piața centrală, când, în baza unei înțelegeri prealabile, cele două femei, Filandra Constantin și Florentina Simona Lupu, de 38 și respectiv 41 de ani, l-au urmărit pe Constantin D., l-au pus la pământ și i-au furat 860 de lei din buzunarul interior al sacoului.

Agresiune surprinsă de camere de supraveghere

Reținute și acuzate de tâlhărie, cele două individe au negat faptul că l-ar fi jefuit pe bărbat, dar camerele de supraveghere montate pe Pietonalul Transilvaniei au surprins toată scena. Astfel, în timp ce bărbatul urca spre Centrul vechi, cele două femei l-au flancat, iar una dintre ele a încercat pe o distanță de circa 4 – 5 metri să-i pună piedică bătrânului. Într-un final, aceasta a reușit să-l pună la pământ, iar Florentina Simona Lupu l-a lovit cu piciorul, după care Filandra Constantin l-a buzunărit, reușind să-i fure banii din buzunarul interior.

Polițiștii au reușit să identifice și câțiva martori oculari, au vizionat imaginile surprinse de camere, iar cele două femei au fost trimise în judecată. Procesul s-a judecat în primă fază la Judecătoria Botoșani, iar pe 2 octombrie 2019 a fost pronunțată prima sentință, cele două femei fiind condamnate la închisoare cu executare, Filandra Constantin la cinci ani de pușcărie, iar Florentina Simona Lupu la trei ani de închisoare în regim de detenție. Doar că atacatoarele au contestat hotărârea, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Suceava, procesul prelungindu-se până ieri. Astfel, Florentina Simona Lupu a reușit să obțină clemența instanței, care a dispus în cazul ei suspendarea executării pedepsei. În schimb, Filandra Constantin, care are antecedente penale ce atrag starea de recidivă, a rămas cu acea condamnare de cinci ani de pușcărie.

 

Deja ai votat!
se încarcă...