Radu Doruleţ are nevoie de ajutorul semenilor

0

Radu Doruleţ, cunoscut jurnalist botoşănean, în prezent consilier în Ministerul Afacerilor Interne, a fost diagnosticat cu o boală rară. Cel care ani la rând s-a aflat în prima linie, reflectând problemele botoşănenilor, dar şi ajutând prin forţa cuvântului scris sau spus la radio sau televiziune, a primit o cruntă lovitură şi are nevoie de ajutorul semenilor.

Radu Doruleţ a împlinit 50 de ani în luna iunie. El a fost diagnosticat cu o boală neurodegenerativă progresivă care implică afectarea atât a neuronului motor central, cât și a celui periferic. Diagnosticul a fost pus în urma unor investigații care au durat aproape șase luni și au fost făcute de medici specialiști de la mai multe clinici din București. Pentru a face ca evoluția bolii să fie întârziată, Radu Doruleț are nevoie de susținere financiară pentru procurarea unui medicament și tratament de specialitate. Medicamentul se numește Edaravone și se vinde sub numele de marcă Radicava și Radicut. Tratamentul pe o perioada de șase luni costă cel puțin 15.000 de euro, medicamentul fiind procurat de la producătorul japonez.

Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă”, a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru Radu Doruleț. Fondurile îi sunt necesare pentru a putea beneficia de tratamentul care să îl ajute în lupta cu această boală.

Cei care doresc să-l ajute pe Radu Doruleţ au la dispoziţie conturile Asociaţiei „Salvează o inimă”: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX (lei), RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001 (euro), RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001 (dolari americani), COD SWIFT: BTRLRO22, deschise la Banca Transilvania Botoşani. Donatorii trebuie să specifice faptul că banii sunt pentru Radu Doruleţ.

Deja ai votat!