Centrul de Transfuzii se deschide special luni pentru medicul Radu Malancea

0

După ce a salvat şi schimbat numeroase destine, medicul Radu Malancea are, la rândul lui, nevoie de ajutorul pacienţilor săi, după ce a fost diagnosticat cu disecţie de aortă. Şi nu numai. Medicul botoşănean urmează să fie operat luni dimineaţă la Iaşi, iar cantitatea de sânge de care este nevoie pentru o astfel de intervenţie este una foarte mare. Din acest motiv este nevoie de mulţi donatori de sânge.

Deşi Centrul de Transfuzii ar fi urmat să se deschidă abia miercuri, conform sărbătorilor legale, conducerea unităţii a decis ca luni să poată primi donatori.

Numărul solicitărilor primite din partea botoșănenilor care vor să doneze sânge pentru medicul Radu Malancea, aflat în stare critică la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, a determinat conducerea Centrului de Transfuzie Botoșani să-și reia activitatea în cursul zilei de luni.

Așadar, persoanele care doresc să doneze o pot face, indiferent de grupa de sânge pe care o au. În aceste momente, Centrul de Transfuzie Botoșani întâmpină mari probleme privind stocul de sânge, iar grupele B3 pozitiv și 01 negativ sunt inexistente. „Ca urmare a solicitărilor venite din partea mai multor persoane de a dona pentru domnul doctor Malancea, luni, 30 noiembrie 2020, Centrul De Transfuzie Botoșani VA FI DESCHIS! Nu uitați: consumați un mic dejun ușor si hidratați-vă”, au transmis reprezentanții Centrului de Transfuzie Botoșani.

Deja ai votat!
se încarcă...