Un nou val de amenzi pentru încălcarea măsurilor anti-COVID

Crește numărul sancțiunilor zilnice aplicate de autorități celor care nu respectă măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2. În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani au organizat nouă acțiuni punctuale, atât în sistem propriu cât și integrat, împreună cu jandarmi, polițiști locali și inspectori din cadrul instituțiilor de control.

Astfel, potrivit reprezentanților IPJ Botoșani, au fost verificate 347 de obiective și controlate 126 de vehicule destinate transportului public în comun. „Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 34.000 de lei, dintre acestea 99 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie, iar 10 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea pe timp de noapte”, a arătat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

Polițiștii spun că scopul acestor acțiuni este acela de a informa cetățenii cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă măsurile impuse de autorități, însă forțele de ordine au precizat că nu vor tolera abaterile de la normele legale.

„Mulțumim celor care au înțeles importanța măsurilor de prevenire a răspândirii efectelor pandemiei și contribuie la efortul comun depus pentru limitarea riscului de infectare”, a adăugat Delia Nenișcu.

 

Deja ai votat!