joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTBiserica de lângă Spitalul de copii şi-a cinstit Ocrotitorul (video)

Biserica de lângă Spitalul de copii şi-a cinstit Ocrotitorul (video)

Zeci de botoţăneni au participat astăzi, 30 noiembrie, la slujba oficiată la Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, aflată lângă Spitalul de copii. Chiar dacă a fost foarte frig, mulţi credincioşi au ascultat slujba stând în curtea bisericii. Atmosfera a fost înălţătoare, credincioşii rugându-se împreună pentru sănătate şi vremuri mai bune.

În cuvântul de învăţătură, preotul Marius Ciobanu a vorbit despre Sfântul Apostol Andrei şi despre importanţa păstrării credinţei strămoşeşti. „Sfântul Apostol Andrei a început să-l vestească pe Mântuitorul şi să  spună şi celor din casa lui despre Mesia, despre Hristos Domnul. Şi acum învăţăm şi noi acest lucru. Mergem la casele noastre şi de cele mai multe ori se întâmplă un lucru parcă nefiresc pentru că unii din familie trăiesc împreună cu Hristos, iar ceilalţi parcă trăiesc departe de Hristos.

Şi parcă nici nu se mai înţeleg oamenii pentru că nu mai privesc în aceeaşi direcţie, unul priveşte spre Hristos, altul priveşte spre lume, altul priveşte spre anumite lucruri spre care nu ar trebui să privească un om sau un creştin şi apare dezbinare în familie. Unul se spovedeşţe la un duhovnic, altul la alt duhovnic şi iarăşi apare dezbinarea. Vedem că aceasta este calea firească a omului care se întâlneşte cu Hristos şi anume să meargă să spună şi în casa lui că l-a întâlnit pe Hristos”, a spus Marius Ciobanu, arătând că prin participarea la Sfânta Liturghie, creştinul simte pacea şi bucuria lui Hristos.

Totodată, preotul paroh a arătat că trebuie să împărtăşim şi altora din bogăţia cuvântului lui Dumnezeu.

„Trebuie să ţinem la identitatea noastră de popor creştin ortodox”

Suntem un popor unic în lume pentru că dacă la alte popoare credinţa fost o chestiune şi de stat şi s-a poruncit ca toţi să se creştineze, la noi a fost altceva. Noi ne-am format ca popor credincios şi creştin deodată. De aceea noi atât de mult îl cinstim pe sfântul Apostol Andrei pentru că Sfântul Apostol Andrei, prin propovăduirea sa, prin jertfa sa din Sciţia Mimor, a contribuit la râspândirea creştinismului în ţinutul ţării noastre şi de atunci până acum toţi ne-am format şi ne formăm ca popor al lui Dumnezeu, popor creştin şi nădăjduim că vom rămâne aici până la sfârşitul veacului un popor creştin.

Aceasta depinde de noi, dacă ne păstrăm credinţa şi dacă înmulţim credinţa sau nu… Hristos Domnul este cel mai puternic medicament în cer şi pe pământ şi care poate să ne întărească faţă de orice ispită, încercare, boală sau neputinţă”, a afirmat preotul Marius Ciobanu.

El i-a îndemnat pe credincioşi ca în Postul Crăciunului să se spovedească şi se împărtăşească mai des.

Mergeţi după Hristos Domnul şi împreună cu Hristos Domnul, aşa după cum a mers Sfântul Apostol Andrei şi atunci cu adevărat ne păstrăm noi credinţa şi identitatea noastră. Trebuie să ţinem la  credinţa noastră, la cultura noastră, la identitatea noastră de popor creştin ortodox. În această zi de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei, să-l rugăm pe Dumnezeu ca pentru rugăciunile Sfântului Apostol Andrei să ne dea nouă râvnă în a-l urma pe Hristos Domnul, râvnă în a-l propovădui pe Mântuitorul şi râvnă în a ne păstra unitatea de credinţă şi de neam spre slava lui Dumnezeu şi a noastră mântuire”, a concluzionat preotul Marius Ciobanu.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...