Consilierii municipali au aprobat lista de repartizare a locuinţelor ANL

dav

Consilierii municipali botoşăneni au aprobat în şedinţa din 26 noiembrie lista de repartizare a locuinţelor pentru tineri realizate prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). În listă se regăsesc 50 de solicitanţi de locuinţe, dintre care opt familii cu câte trei copii şi opt familii cu câte doi copii.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, repartizarea efectivă se face către persoanele înscrise în lista de repartizare rămasă definitivă, urmărindu-se, după caz, repartizarea prioritară către persoane cu handicap şi asigurarea spaţiilor locative la care au dreptul solicitanţii de locuinţe, în ordinea descrescătoare a numărului de camere.

La această dată, municipalitatea are de repartizat 40 de locuinţe (garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere), la care se adaugă cele care s-au eliberat din fondul locativ vechi. În listă se află zece solicitanţi, persoane singure, însă sunt doar patru garsoniere disponibile. În aceste condiţii, au arătat reprezentanţii primăriei, pentru a respecta prevederea legală privind evitarea repartizării unor spaţii excedentare, şase solicitanţi vor trebui să aştepte eliberarea unor garsoniere.

Locuinţele noi se află în cartierul ANL de pe Şoseaua Iaşului

Constructorul a finalizat în noul cartier 80 de locuinţe, dintre care 40 vor fi cedate Ministerului Apărării, aceasta fiind condiţia la cedarea terenului către municipalitate. Pentru celelalte 40 de apartamente care vor fi repartizate există sute de solicitanţi. Din evidenţele primăriei reiese că au depus dosare pentru o locuinţă ANL aproximativ 600 de botoşăneni.

În acest nou cartier ANL vor fi construite în total 700 de apartamente. Cartierul ANL este construit cu fonduri guvernamentale, obligaţia municipalităţii botoşănene fiind aceea de a asigura fonduri pentru utilităţi.

La această dată sunt pe final lucrările de racordare a blocurilor la utilităţi. Cel mai probabil, locuinţele vor fi repartizate la începutul anului viitor.

Deja ai votat!