Șofer încătușat după o petrecere cu droguri

O petrecere stropită cu alcool şi consum de droguri s-a terminat în cătuşe pentru un tânăr din judeţul Iaşi. În vârstă de 25 de ani, din Hârlău, bărbatul a mers sâmbătă în vizită la iubita lui din Flămânzi. Cei doi au petrecut împreună cu mai mulţi prieteni, consumând toată seara băuturi alcoolice, dar şi ţigări confecţionate cu cannabis.

Ieri dimineaţă, tânărul a dorit să plece înapoi spre casă. Încă sub influenţa substanţelor interzise, acesta se deplasa la bordul unui Mercedes cu volan pe dreapta, iar la un moment dat a pătruns pe contrasens. Incidentul a avut loc chiar sub ochii unui echipaj de poliţie, care l-a tras pe dreapta pentru a-l legitima. Poliţiştii au observat, însă, că tânărul avea un comportament neobişnuit şi au decis să îl testeze, mai ales că şi maşina avea mai multe nereguli. „Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,05 grame alcool pur în aerul expirat. Întrucât avea un comportament suspect, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanţa cannabis”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Şoferul a fost condus la Urgenţe, fiind nevoie ca poliţiştii să îl încătuşeze, din cauza comportamentului lui agresiv şi imprevizibil în urma consumului de droguri. Mai mult de atât, tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat din data de 1 noiembrie, iar autoturismul pe care îl conducea nu avea poliţa de asigurare obligatorie valabilă.
Din acest motiv i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în cuantum de 1.305 lei, iar certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare au fost reţinute de poliţişti. „Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis şi conducere sub influenţa substanţelor psihoactive”, a mai spus Delia Nenişcu.

Deja ai votat!