Tânăr condamnat de Judecătoria Dorohoi capturat pe aeroport

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, dat în urmărire națională și internațională după ce a fost condamnat de Judecătoria Dorohoi la trei ani și șapte luni de detenție, a fost capturat sâmbătă, pe Aeroportul Suceava. Reținut de polițiști, acesta a fost depus în Penitenciarul Botoșani, în vederea executării pedepsei.

Prins la volan cu permis de conducere fals

Adrian Lupan (foto), din comuna suceveană Poieni Solca, a fost condamnat pe 29 octombrie 2019 după ce a fost prins la volanul unui Mercedes Sprinter cu un permis fals de conducere. Faptele care l-au trimis în spatele gratiilor s-au petrecut în aprilie 2017, când o patrulă din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi l-a surprins la volanul Mercedesului, pe drumul național care străbate comuna Mihăileni. Oprit pentru control, el a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile din Ucraina. Verificările aveau să arate că permisul cu pricina fusese contrafăcut.

1.200 de Euro plătiţi pentru un permis de conducere din Ucraina, contrafăcut

Audiat, Adrian Lupan a declarat că în cursul anului 2014 a mers în Ucraina, unde s-a întâlnit cu o persoană care i-a promis că îl va ajuta să obțină un permis de conducere eliberat de către statul ucrainean. Tânărul a plătit necunoscutului 1.200 Euro, iar după aproximativ o lună a fost contactat telefonic, a mers din nou în Ucraina, unde i-a fost înmânat permisul de conducere.

Tânăr dat în urmărire internaţională

Trimis în judecată pentru conducere fără permis și uz de fals, Adrian Lupan a fost condamnat la închisoare cu executare. Asta pentru că judecătorii dorohoieni au aflat că el avea antecedente penale, fiind condamnat în iunie 2015 de Judecătoria Suceava la un an și trei luni închisoare, tot pentru infracțiuni la regimul rutier.

Fiind vorba de concurs de infracțiuni, judecătorii au contopit cele două pedepse și l-au trimis la pușcărie. Sentința Judecătoriei Dorohoi a fost atacată cu apel, iar hotărârea definitivă a fost pronunțată pe 10 aprilie a.c. de Curtea de Apel Suceava. Înainte de pronunțare, tânărul a reușit să plece din țară și nu a mai fost de găsit la domiciliu. Din acest motiv, polițiștii l-au dat în urmărire internațională, tânărul figurând și pe site-ul Poliției Române la persoane căutate.

fotografie preluată de pe site-ul Poliției Române

 

Deja ai votat!