USR – PLUS nu mai are voie cu pancarte pe străzi

Membrii Alianței USR – PLUS nu mai au voie să defileze pe străzi cu pancarte. Biroul Electoral Județean a interzis, printr-o hotărâre adoptată vineri, pe 27 noiembrie a.c., acțiunile electorale de acest tip derulate de membrii alianței.

Totul a plecat de la o sesizare primită de Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Botoșani din partea unui bărbat, în cursul zilei de 26 noiembrie. În plângerea respectivă se menționa faptul că mai multe persoane, care purtau însemnele electorale ale Alianței USR-PLUS s-au poziționat pe trotuarele unor străzi din municipiul Botoșani, inclusiv la intrările municipiului, afișând pancarte cu diverse mesaje. Cel care a făcut sesizarea se plângea de faptul că aceștia ar distrage atenția șoferilor aflați în trafic, dar și de faptul că aceste panouri sau pancarte depășesc dimensiunile maxime admise de normele legale privind materialele de propagandă electorală. Pentru a fi mai convingător, semnatarul a atașat și o serie de fotografii cu acțiunile derulate de competitorul electoral.

Sesizarea a fost analizată vineri de membrii BECJ Botoșani, care au decis, cu majoritate de voturi, interzicerea acestor acțiuni cu pancarte. Hotărârea BECJ a fost contestată însă la Biroul Electoral Central de către reprezentanții Alianței USR-PLUS. „Vom vedea ce va decide BEC. Dacă hotărârea va fi menținută, noi ne vom supune deciziei”, a spus Andrei Drancă, președintele organizației județene USR Botoșani.

 

Deja ai votat!