Calvar încheiat cu o crimă între frați

Din victimă s-a transformat în agresor. Asta a devenit un bărbat din Flămânzi care, sătul de bătăile încasate şi-a făcut dreptate cu parul, iar acum riscă ani grei de puşcărie.

Bătut cu câteva zile în urmă, nici el nemaiştiind a câta oară, de fratele său, Ioan H. a decis să îşi facă singur dreptate şi să pună capăt agresiunilor la care erau supuşi atât el, cât şi părinţii lui. Vineri seară, acesta a tăbărât peste Mihai, propriul frate, cu care avea tot timpul conflicte şi a început să îl lovească cu furie cu o bâtă pe care o avea în mână. După ce spiritele s-au liniştit, a mers şi s-a culcat în camera lui, iar victima a rămas întinsă pe pat. Abia a doua zi, sâmbătă, acesta a realizat că fratele său nu mai mişca şi a sunat la 112 pentru a solicita ajutor.

Cadrele medicale ajunse la faţa locului nu au mai putut, însă, face nimic. „Cadavrul prezenta urme de violenţă, dar nu putem noi aprecia cauza morţii. Cert este că aceasta a survenit cu câteva ore înainte de efectuarea apelului, cel mai probabil în cursul nopţii. Nu am putut decât să constatăm decesul”, a precizat un reprezentant al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Anchetă deschisă de poliţişti

Agresorul a fost iniţial reţinut de poliţişti. Ulterior, dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Tribunal, care îl anchetează pentru omor. „Ancheta se va desfăşura sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie, raportată la omor. Cauza decesului a fost un şoc traumatic. Pe corpul victimei se regăseau numeroase urme de violenţă cauzate prin lovire cu un corp contondent”, a precizat Valeriu Chihaia, prim-procuror al Parchetului pe lângă Tribunalul Botoşani.

Victimă anchetată de nenumărate ori pentru agresiuni

Şocant este că agresorul din familie era chiar victima, acesta fiind cercetat de mai multe ori pentru violenţe asupra fratelui, devenit acum criminal, dar şi asupra propriilor părinţi. Potrivit oamenilor legii, victima de acum era de mai mult timp în atenţia poliţiştilor şi procurorilor. De câteva ori a fost şi trimis în judecată, însă tot timpul victimele sale îşi retrăgeau plângerile.
Acum fratele bătut atâţia ani va fi cercetat pentru omor, el fiind reţinut şi urmând a se propune arestarea lui preventivă, după finalizarea audierilor.

Foto Arhiva

Deja ai votat!