Proiect artistic dedicat părintelui profesor Constantin Muha (video)

0

Membrii Corului „HARIS” al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, coordonați de  profesorul Răzvan-Gabriel Sarafim, au realizat un proiect artistic deosebit și unic.

Intitulat „In memoriam Părintelui Profesor Iconom Stavrofor Constantin Muha”, proiectul constă într-un material video, care cuprinde o suită muzicală cu specific patriotic, alcătuită din diferite fragmente muzicale, interpretate de către elevii Seminarului dorohoian, atât în aer liber, cât și individual, bineînțeles cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare.

Omagiu adus preotului profesor Constantin Muha

Elevii au dorit astfel să-i aducă un omagiu preotului profesor Constantin Muha, directorul Seminarului, cel care în ultimii 25 de ani s-a implicat în marcarea zilelor de 30 noiembrie şi 1 decembrie. Ctitorul, sufletul, omul-instituție, „învățătorul de învățători de suflete”, mentorul și călăuzitorul a nenumărate promoții de enoriași la „școala credinței” și de elevi ai „școlii de la răscruci”, părintele profesor Constantin Muha a plecat în veşnicie în urmă cu 40 de zile.

Conjunctura în care a fost realizat și va fi promovat proiectul nu este deloc una întâmplătoare, acesta fiind finalizat pe parcursul celor 40 de zile scurse de la mutarea la Domnul a Părintelui Constantin, <slujitor devotat al Bisericii și al învățământului teologic românesc> – el însuși un neîntrecut melod și dirijor și, de asemenea, în amintirea evenimentelor festive sau comemorative, a concertelor de cântece patriotice și de colinde, de multă vreme devenite tradiție și așteptate cu multă încântare de către toți iubitorii de cultură, de credință și de neam din Dorohoi și nu numai”, a arătat preot profesor Cosmin Constantin Pristavu.

Coordonatorul proiectului este profesorul Răzvan-Gabriel Sarafim. Cei care au făcut posibilă împlinirea proiectului sunt: Marian Gălbău și profesor Răzvan-Gabriel Sarafim (acompaniament); Andrei-Dimitrie Gorgan (mixaj sunet); New Perspective of Art – Dragoș Buchi și Cosmin Gorgan (video); Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, preot profesor Petru-Georgel Chichioacă, directorul Seminarului, preot profesor Vasile-Ionuț Crețu, consilier educativ.

Fie ca proiectul artistic <In memoriam Părintelui Profesor Iconom Stavrofor Constantin Muha>  să fie așezat ca o dovadă de recunoștință pentru darul unității de neam și de credință,  să ostoiască – fie și pentru câteva clipe, dorul după tot ceea ce a însemnat și va însemna părintele pentru zona noastră, și să cinstească amintirea și faptele nepieritoare ale părintelui Constantin cel blând, bun și jertfelnic”, a mai transmis preot profesor Cosmin Constantin Pristavu.

Deja ai votat!
se încarcă...