„Ţară mândră, cântec drag” – Spectacol oferit de „Rapsozii Botoşanilor” de Ziua Naţională

Orchestra populară „Rapsozii Botoşanilor” va oferi astăzi, de Ziua Naţională, un dar muzical tuturor românilor. Pe pagina de facebook a instituţiei va fi prezentat spectacolul „Țară mândră, cântec drag”, conducerea artistică Ioan Cobâlă, dirijor Ciprian Potoroacă. În spectacol vor evolua Sofia Vicoveanca, Laura Ştefănescu Potoroacă, Elena Mândrescu, Petronela Rusu, Alina Huţu, Constantin Petrescu, Loredana Călin şi soliştii instrumentişti  Ciprian Potoroacă, Ionuţ Scripcariu, Alexandru Todirel Marin şi Mitică Ştefan.

„Vă aducem prin muzică măcar o mică parte de identitate națională”

Violonistul Ciprian Potoroacă, dirijorul Orchestrei „Rapsozii Botoşanilor” a anunţat spectacolul, postând un mesaj de suflet în mediul online.

Dragi români de pretutindeni,

Trăim într-o lume în continuă și rapidă schimbare, uneori în bine, alteori în rău. Însă în vremuri neclare, tradițiile vor rămâne mereu un punct familiar și de reper, mai ales într-o zi care vorbește despre identitate. Iar tradiția Orchestrei <Rapsozii Botoșanilor> de 1 Decembrie a fost dintotdeauna întâlnirea cu publicul. Anul acesta nu ne vom vedea ca altădată, nu vom dansa Hora Unirii, dar sărbătoarea este în primul rând o stare de spirit pe care dorim să o păstrați, în pofida unui context, sper eu, efemer. În acest sens, vă reamintesc faptul că orchestra noastră, cu sprijinul Președintelui Consiliului Județean Botoșani, doamna Doina Federovici, a înregistrat un concert care va fi disponibil pentru dumneavoastră online, pe aceasta pagină, marți, 1 Decembrie, de la ora 11:00. Vă aducem prin muzică măcar o mică parte de identitate națională, amintindu-vă că români puteți fi de oriunde v-ați afla. La mulți ani!’‘, a transmis Ciprian Potoroacă.

Deja ai votat!