Carte de identitate falsă găsită la trecerea frontierei

0

Ghinion teribil pentru un cetățean moldovean, chiar la trecerea frontierei. Acesta se întorcea din străinătate, iar când să treacă frontiera spre Republica Moldova, el a fost prins cu o carte de identitate falsă. Incidentul s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, când G.V., în vârstă de 47 de ani, s-a prezentat la frontieră pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autocar care circula pe ruta Praga-Chișinău.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și a persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, într-o borsetă ce aparținea lui G.V., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe aceasta fiind imprimată propria fotografie.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conaţional, ale cărui date nu le cunoaște, contra sumei de 150 de euro și că urma să folosească documentul în Franța.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Deja ai votat!
se încarcă...