DGASPC caută botoşăneni interesaţi să devină asistenţi maternali profesionişti

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) organizează încă o campanie de recrutare a botoşănenilor care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti. În urmă cu doi ani, DGASPC a încheiat acordul de parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție în vederea implementării proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. Proiectul are drept obiectiv reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali şi se derulează pe o perioadă de 120 luni, până la sfârşitul anului 2023.

Valoarea totală estimată a cheltuielilor eligibile angajate pe perioada proiectului, pentru județul Botoșani, este de 65.505.216 de lei.

Cei care doresc să lucreze în domeniu sunt aşteptaţi la sediul DGASPC. „Noi discutăm cu persoanele interesate, le spunem în ce constă activitatea, ce documente trebuie să prezinte, ce condiţii trebuie să îndeplinească şi după aceea începe etapa de evaluare, urmată de etapa de formare profesională. Formarea include un număr de minim 60 de ore, cursuri gratuite. Cei care urmează cursurile sunt atestaţi în Comisia pentru protecţia copilului”, a declarat Cecilia Spătaru, managerul de proiect. Potrivit oficialului, asistentul maternal devine angajat al Direcţiei în momentul în care primeşte un copil.

80 de asistenţi maternali au fost angajaţi până la această dată

În perioada decembrie 2019 – noiembrie 2020, 68 de persoane au fost atestate ca asistenți maternali profesioniști. La data de 27 noiembrie 2020 erau angajaţi în cadrul acestui proiect 80 de asistenți maternali profesioniști, care au în plasament 145 de copii (din care 16 copii cu grad de handicap). Potrivit celor precizate de Cecilia Spătaru, din cei 80 de asistenţi maternali, 19 au în grijă câte un copil, 57 câte doi copii, iar patru câte trei copii.

DGASPC Botoşani trebuie să angajeze în cadrul proiectului 155 de asistenţi maternali. Astfel, pe lângă cei 80 deja angajaţi, vor urma câte 25 de angajări în următorii trei ani.

Deja ai votat!