Drumul Vămii a fost aprobat de Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

„Drumul Vămii”, care ar urma să vină în continuarea drumului strategic, începe să prindă contur. Deocamdată numai pe hărți. Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a selectat în ultima ședință Drumul „Vămii”, Hănești – Vlăsinești – Săveni – Drăgușeni – Coțușca – Rădăuți Prut, printre cele cinci proiecte ale căror documentații vor fi finanțate prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020 – domeniul „Infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/sau drumuri de legătură”.

Peste 3 milioane de lei doar pentru elaborarea tuturor documentaţiilor

Valoarea totală solicitată de Consiliul Județean Botoșani este de 3.178.158 lei, inclusiv TVA, pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare realizării investiției, și anume întocmirea studiilor de specialitate, a expertizelor tehnice, a studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic și obținerea avizelor necesare demarării investiției. De asemenea, din aceste fonduri se va face și verificarea tehnică de specialitate a documentației tehnico-economice.

„Avem determinarea de a urgenta lucrurile. După ce ADR Nord-Est va semna acordul cu Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, vom face tot ceea ce ține de noi pentru ca proiectul Drumul «Vămii» să devină cât mai repede realitate. Județul Botoșani are nevoie de o axă rutieră strategică de la Nord la Sud, care să-i asigure cadrul de dezvoltare și recuperare a decalajelor față de celelalte județe ale Moldovei”, spune Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.

Proiect finanţat finanțat din Programul Operațional Regional Nord-Est 2021-2027

Prin Drumul „Vămii”, CJ speră să reabiliteze și să modernizeze alți 48,829 kilometri de drum județean, care fac legătura între actualul proiect de investiții „Regiunea Nord-Est- Axa rutieră strategică 2: Botoșani – Iași” și Vama Rădăuți Prut. Proiectul, estimat la o valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro, va fi finanțat din Programul Operațional Regional Nord-Est 2021-2027.

„Până la lansarea noilor axe de finanțare din ciclul financiar 2021-2027 vrem să realizăm toată documentația, pentru ca proiectul să fie matur și să ne dea garanția că lucrurile nu vor trena”, a adăugat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Deja ai votat!